Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı

Genel Bilgiler (Tarihçe)
 Anabilim Dalımız Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde 2004 yılında kurulmuş ve 2004-2005 eğitim öğretim yılından itibaren lisans eğitimine başlamıştır.
Misyonumuz
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalının misyonu, evrensel insani değerler ışığında güncel bilgi ve teknolojiyi kullanarak, üstün nitelikli, çağdaş veteriner hekimler yetiştirmek ve uluslararası düzeyde bilimsel araştırmalar yapmaktır.
Vizyonumuz
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı olarak Vizyonumuz; Başlangıçta Karadeniz bölgesinde ve 10 yıllık süreçte ulusal düzeyde eğitim, araştırmada mükemmelliği yakalamış önder bir histoloji bölümü olarak  uluslararası alanda söz sahibi olmaktır.
Hedeflerimiz
1.     Anabilim Dalımızda teknolojik alt yapı ve donanımın geliştirilmesi
2.     Araştırma ortamının güçlendirilmesi
3.     Bilim ve hizmet alanında uluslararası akreditasyon sahibi olmak
4.     Akademik ve teknik kadronun genişletilmesi

Eğitim
Anabilim Dalımızda güz yarıyıllında lisans öğrencilerine Histoloji I  (2 saat teorik, 2 saat uygulama) ve bahar yarıyılında Histoloji II (2 saat teorik, 2 saat uygulama), Embriyoloji (1 saat teorik) derslerini vermektedir.

ANABİLİM DALI AKADEMİK PERSONELİ
Açıklama: http://www2.omu.edu.tr/akademikbirimler/giris_dosyalar/spacer.gif