Veteriner Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı

Fakültemiz, 95/7515 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla, 14.11.1995 tarihinde kurulmuştur. Yüksek Öğretim Kurulu’nun 26.06.2001 tarihli Yürütme Kurulu toplantısı ile Fakülte bünyesinde üç bölüm ve Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalının da içinde yer aldığı 19 anabilim dalı oluşturulmuştur. Anabilim Dalında Başkanlık görevini Prof. Dr. Murat FINDIK yürütmektedir. 2006 yılı itibariyle tıp fakültesi cerrahi araştırma ve veteriner fakültesi klinikleri binasında aktif olarak klinik hizmeti vermektedir.

Anabilim Dalı Kliniğinde evcil hayvanlarda ortaya çıkan gebelik, doğum ve jinekoloji ile ilgili tüm hastalıkların tanı, sağaltım ve operasyonları için klinik ve poliklinik hizmetleri verilmektedir. Özellikle dişi kedi ve köpeklerin kısırlaştırma operasyonları kliniğin önemli işlevleri arasında yer almaktadır.

Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalında evcil hayvanlarda üreme fizyolojileri ve endokrinolojileri, gebelik ve tanı yöntemleri, gebelik fizyolojisi ve sorunları, normal doğum ve doğuma yardım yöntemleri, östrus senkronizasyonu ve yöntemleri, puerperal dönem ve sorunları, infertilite ve sterilite, jinekolojik operasyonlar, meme sağlığı ve hastalıkları, sağım ve hijyeni, meme sağlığı kontrol programları, teorik, pratik dersler verilmekte ve araştırmalar yapılmaktadır.

Veteriner Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Akademik Personeli