Biz Kimiz?
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi köklü geçmişi ve eğitim kadrosunun niteliği ile başarılı veteriner hekimler yetiştiren bir eğitim kurumudur. 1995 yılında kurulan Fakültemizin kadrosunda, 57 profesör, 20 doçent, 6 doktor öğretim üyesi, 32 araştırma görevlisi bulunmakta olmakta ve Fakültemizde hâlihazırda 560 öğrenci eğitim almaktadır.
Akademik Vizyonumuz ve Niteliğimiz Nedir?
Fakültemiz öğretim üyeleri yeterli bilgiye sahip, üretken ve güncel gelişmeleri izleyen, çözüm üretebilen yeterliliğe sahiptir ve aynı yetkinlikte veteriner hekimler yetiştirmeyi amaç edinmektedir. Fakültemiz ülke gelişimine katkı sağlayacak projeler üretmek ve özgün araştırmalar yapmak, toplumun ihtiyaçlarına yönelik çevreye duyarlı hizmet vermeyi ilke edinmektedir. Bölgedeki tek hayvan hastanesine sahip olan Fakültemiz, bu anlamda yalnızca 2021 yılında 20 binin üzerinde hayvanı muayene etmiş, 953 operasyon gerçekleştirmiştir. Hastanemiz 4 modern ameliyathane, 2 radyoloji ünitesi, 6 hasta bakım odası, küçük hayvan aşı odası, 6 izolasyon ünitesi, 2 yaban hayvanı rehabilitasyon bölümü, 9 yoğun bakım kabini, 2 endoskopi ünitesi, 2 ultrason ve rutin biyokimya laboratuvarı ile faaliyetlerini sürdürmektedir.
Hayvan Hastanesi için Tıklayınız ...
Hangi İmkânlar Vasıtasıyla Öğrencilerimiz Neleri Başardı?
Karadeniz Bölgesinde eğitim-öğretim veren tek veteriner fakültesidir. Eğitimde akreditasyon almış olan Fakültemiz, Türkiye’de 33 veteriner fakültesi içinde tercih edilen ilk 5 fakülteden biridir. Tecrübeli ve yetkin akademik kadroya sahip olması, yeterli alt yapının ve uygulama birimlerinin bulunması Fakültemizi ön plana çıkarmaktadır. Fakültemizde hemen hemen tüm ana bilim dallarımızda lisansüstü eğitim programı bulunmaktadır.
Programlarımız ve Sundukları İş İmkânları Nelerdir?
Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra edindikleri kazanımlar sayesinde resmi ve özel kurumlarda veteriner hekim olarak istihdam edilmektedirler.
Öğrencilerimize Hangi Yurtdışı Değişim Programlarını Sunuyoruz?
Fakültemiz, Erasmus, Farabi ve Mevlana öğrenci değişim programları desteklemekte, Üniversitemizin anlaşmalı olduğu ülke ve okullarda öğretim olanağı sağlanmaktadır. Öğrenci değişim programları ile dil eğitimini geliştirme olanakları sağlanmaktadır.
Erasmus için Tıklayınız ...
Farabi için Tıklayınız ...
Mevlana için Tıklayınız ...
Mesleki, Kültürel ve Sosyal Atmosferi Hangi Yollarla Destekliyoruz?
Fakültemizde, mesleki anlamda öğrencilerimizin gelişimi desteklemektedir. Fakültemiz bölgesel anlamda tüm hayvancılık işletmelerine ve hayvan sahiplerine 7/24 hizmet sunmaktadır. Bununla ilgili belediyeler ve çeşitli protokoller yapılmaktadır. Bu kapsamda tüm bölgeye hizmet verilmektedir. Bölgemizdeki hayvancılık faaliyetlerinin iyileştirilmesi adına önemli adımlar atılmaktadır. Gerek işletme ziyaretleri gerekse yetiştirici birlikleri ile olan işbirliği sayesinde bölge hayvancılık faaliyetlerine önemli katkılar sunmaktadır. Yanı sıra, öğrencilerin kültürel ve sosyal gelişimleri için öğrenci toplulukları da oldukça önemlidir. Üniversitemizde SKS bünyesinde mesleki ve sosyal kategorilerde sınıflandırılan iki tür topluluk yapısı bulunmaktadır. Mesleki topluluklar fakültelere özgü iken, sosyal topluluklar genel niteliktedir. Öğrencilerimiz topluluklar bünyesinde bugüne kadar pek çok etkinlik ve organizasyon gerçekleştirmiştir. Bisikletten satranca 93 alanda faaliyet gösteren sosyal topluluklar vasıtasıyla üniversitemiz, öğrencilerimizin kültürel gelişimini olanaklı kılacak atmosferi oluşturmak için gerekli olan kurumsal zemini sunmaktadır.
Öğrenci Toplulukları için Tıklayınız ...