Genel Bilgiler
Fakültemiz, 95/7515 sayılı yasa gereğince 14.11.1995 tarihinde kurulmuş ve Prof. Dr. Ö. Hakan MUĞLALI’nın kurucu dekan olarak atanması ile 12.01.2004 tarihinde 21 anabilim dalı ile eğitim ve öğretime başlamıştır. Zootekni anabilim dalı ise 30.04.2004 tarihinde Yrd. Doç. Dr. Filiz AKDAĞ’ın atanması ile eğitim-öğretim ve hizmet faaliyetlerine başlamıştır. Zootekni anabilim dalı ilerleyen dönemlerde Yrd. Doç. Dr. Bülent TEKE ve Araş. Gör. Mustafa UĞURLU’nun atanmıştır. Şu an 2 doçent ve 1 doktor öğretim üyesi olmak üzere 3 personel ile eğitim-öğretim hizmetini vermektedir. Anabilim Dalı’nın bölgeye yönelik bilimsel çalışmaları resmi hayvancılık kuruluşları ile çiftçilerin orta ölçekli hayvancılık işletmelerinde yürütülmektedir.
Anabilim dalımız kuruluş amacı;
Güncel bilgi ve teknolojiyi kullanarak Veteriner Hekim adaylarına çeşitli türlerden hayvanların morfolojik ve fizyolojik özelliklerini, verim fonksiyonlarını, verimlerinin genotipik olarak geliştirilme yollarını ve rasyonel bakım, beslenme ve yetiştirilme konularında gerekli bilgileri sunarak üstün nitelikli, çağdaş Veteriner Hekim ve uzmanlar yetiştirmek, alanında yenilikleri takip eden, kendini sürekli güncelleyen bir anlayışla topluma kaliteli hizmet sunmak ve uluslararası düzeyde bilimsel araştırmalar yapmak amacıyla kurulmuştur.
Çalışma Konuları ve Alanları
Sığır, manda, koyun, keçi, kanatlı gibi farklı hayvan türlerinin verim fonksiyonları, verimlerinin genotipik olarak geliştirme yolları ve rasyonel bakım ve yetiştirme yöntemlerine yönelik çalışmalar Zootekni Anabilim Dalının başlıca araştırma alanlarını oluşturmaktadır.
Veterinerlik Zooteknisi Anabilim Dalı Akademik Personeli