Orman Yangınlarından Etkilenen Yaban Hayvanlarına Doğru Yaklaşım

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yaban Hayatı ve Egzotik Topluluğu tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen ‘Orman Yangınlarından Etkilenen Yaban Hayvanlarına Doğru Yaklaşım’ konulu konferansa Samsun-Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Veteriner Hekim Elif Köse Avan, Topluluk Akademik Danışmanı Prof. Dr. Hatice Özlem Nisbet, Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri ve çok sayıda Veteriner Fakültesi öğrencisi katıldı.

Konferansta konuşmacı olarak görev alan WWF Yaban Hayatı Uzmanı Veteriner Hekim Ahmet Emre Kütükçü orman yangınlarının doğanın bir parçası olduğundan ve Yaban Hayatının bu yangınlarla baş edebilecek davranışlar gösterdiğinden bahsetti. Son zamanlarda kontrolsüz şekilde çıkan ve tahribatı büyük olan orman yangınlarından yaban hayatının nasıl olumsuz etkilendiği ve bu tür yangın durumlarında yaban hayvanlarına nasıl yaklaşılması gerektiği, ilk ve acil mücadelenin nasıl yapılacağı hakkında önemli bilgiler verdi. Yaban hayatının doğanın temel bir parçası olduğundan, en küçükten en büyüğe bütün elemanlarının ekolojideki öneminden bahsederek, bunun bizler tarafından korunmasındaki önemini vurguladı.